Dag 2: Vancouver

18 juni 2025 - Capilano River, Canada

Wat is het toch fijn om met KLM te vliegen, super vriendelijk personeel, en alles is goed geregeld! Ik had een fijne plek bij de nooduitgang, zodat ik genoeg beenruimte had, dus lekker comfortabel. Het is altijd afwachten of er mensen direct naast je komen zitten, en als dat dan zo is, of dat dan een beetje leuke mensen zijn. Ik had deze keer geluk met de mensen. Een echtpaar, geboren en getogen in Vancouver, 73 en 76 jaar. Ze hadden een cruise gemaakt vanaf Rotterdam rond Engeland en Ierland, en waren nu weer onderweg naar huis. We hebben bijna de hele reis zitten praten. Ze gaven nog wat tips waar ik nog heen moest volgens hun. Ik was even vergeten hoe leuk ik dit aspect van het reizen ook alweer vindt. Nieuwe random mensen ontmoeten, goede gesprekken hebben en elkaar nooit meer tegenkomen.

De vlucht was lekker rustig, geen turbulentie, en prima eten. Rond half vier in de middag lokale tijd aangekomen en het weer was heerlijk! Graadje of 20, zon, en geen regen :)

Het duurde even voor mijn koffer de band afrolde, maar eenmaal voorzien van alle bagage kon ik richting de skytrain wandelen, dit is een monorail die van het vliegveld naar het water van Vancouver Harbour loopt. Aangezien het tijdens rush hour was, waren er veel mensen, en dus veel te zien. Heerlijk, het voelt zo fijn om weer terug te zijn! Vanaf het Waterfront Station ben ik met de Seabus naar North Vancouver gegaan. Eigenlijk vergelijkbaar met de veerpontjes in Amsterdam, alleen dan met veel zitplekken. Eenmaal aan de overkant kwam Adam mij halen, en net zoals de afgelopen 19 jaar zijn we gewoon weer verder gegaan waar vorig jaar gestopt waren. Fijne vriendschap!

Bij Adam en Ava thuis de hond weer lekker gekriebeld, heerlijk bijgepraat en alle Nederlandse cadeaus gegeven. Adam getooid met zijn nieuwe Jolly Cat petje, een goed glas Groninger Rogge Genever hebben we geproost op fijn weerzien!

Na een smaakvolle hamburger van de bbq hebben we de nieuwe barrelsauna uitgeprobeerd in de tuin. Ik was inmiddels 24 uur wakker, dus begon wat vermoeidheidssymptomen te vertonen. Nog een fijne verrassing tussendoor, de kinderen waren net wakker en we hebben elkaar een fijne dag toe kunnen wensen via FaceTime.

Rond 22u lokale tijd in bed gaan liggen, en direct in slaap gevallen. De jetlag lijkt mee te vallen, werd om 5:40 ongeveer wakker. Lekker rustig aan opstarten en vandaag als het goed is de Grouse Grind Trail lopen.  En vooral bijkletsen!

Bedankt voor alle lieve berichten, ik meld mij de komende dagen weer!

1. Arend Huizinga:
    18 juni 2025
    Fijn dat je daar zulke lieve vrienden hebt.
    Geniet ervan!! Leuk om alles te lezen.
  2. Rik:
    19 juni 2025